Hestemassasje

Det blir oppstart av hestemassasjeutdannelse høsten 2021.

Utdannelsen strekker seg over ca. 6 måneder, og er den eneste utdannelsen i Skandinavia med denne fagsammensetningen. I tillegg er utdannelsen internasjonalt godkjent gjennom International Equine Body Workers Associationa og International Institute of Complementary Therapies.
Som utdannet hestemassør blir du i stand til å utføre en full hestemassasje, lokalisere problemer i hestens muskulatur og biomekanikk, samt hjelpe hesteeieren med avspenning av hestene deres ved hjelp av massasje- og stretchingteknikker. Der vil bl.a være fokus på de viktigste musklene i bevegelsesapparatet (dybde og overfladiske muskler), generelle massasjeteknikker, spesialmassasje, pain points, stresspunkter, triggerpunkter, fascialøsning og mange forksjellige teknikker innenfor disse feltene.

Utdannelsen avsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen med ekstern sensor, som er til stede online fra Danmark.
Utdannelsen er en deltidsstudie, hvor du møter til 5 kurs á 4 dager, og har hjemmearbeid mellom kursene.
Det skal levers inn en skriftlig oppgave etter første kurs, og man skal dokumentere at man har øvet seg på minimum 35 hester under hele utdannelsen. Herav skal noen av hestene inngå i et behandlingsopplegg, hvor de blir behandlet flere ganger.
Undervisningen er en kombinasjon av teori og praksis, så der er rikelig med muligheter for praktisk demonstrasjon, hjelp og feedback på alle teknikker.

Datoer

Modul 1:
30. august – 2. september
Grunnleggende anatomi samt palpasjon og massasje av de overfladiske musklene

Modul 2:
20. – 23. september
Supplerende massasjeteknikker samt fokus på dybde muskler

Modul 3:
25. – 28. oktober
Leddmobilisering

Modul 4:
22. – 25. november
Fokus på flere dybde muskler og konkrete bevegelsesproblemer

Modul 5 (inkl. eksamen):
10. – 13. januar 2022

Praktisk og teoretisk oppsamling samt eksamen