Aromaterapi på hund er forholdsvis nytt, og det finnes lite litteratur på dette emnet. Jeg har laget et eget behandlingsopplegg for hvordan du kan massere hunden din med eteriske oljer. I boken er det gode fotografier med piler, som illustrere massasje teknikkene og behandlingsforløpet.

Der er også beskrivelse av de ulike oljene og deres terapeutiske effekt, samt oppskrift på hvordan du kan blande egen massasjeolje til din hund. Neofolgerø i Alvdal lager egne massasjeoljer til hund. De har to typer; en restituerende og en varmende olje. Begge er å få kjøpt i nettbutikken her. Når du påfører oljen er det viktig at du kun tar en liten dråpe i hånden, og gnir hendene sammen.

Massér hunden mothårs, slik at du får mest mulig kontakt med hundens hud. Effekten av oljen er at den skal trenge inn i blodbanen via huden. Det er også viktig at hunden aksepterer lukten, og heller ikke slikker den av seg. Bruk et tynt dekken for å unngå det. Har man flere hunder hender det ofte at de andre prøver å slikke oljen av den som har fått massasje.

Lykke til!

Kjøp boken her